handlekurv

HISTORIEN OM GULP

Starten:
Idéen om GULP startet i 2006 da jeg lette etter babyklær med god kvalitet, humor og litt “attitude”. Jeg ønsket å gi en gave som passet foreldrenes stil - ikke noe stereotypisk og nusselig. Dette viste seg å være en vanskelig oppgave og irritasjonen min vokste jo mer jeg søkte. I gave kjøpte jeg en sort badeand og strikket sorte babysokker. Konseptet vokste frem for hver nye maske. På tegnebrettet ble den karakteristiske logoen, med den rocka mohawk babyen, skapt. 

Sommerfugl i magen:
Mange år og tre sorte kolleksjoner senere, er det nå mye morsomt å se tilbake på. Spennende samarbeider, artige presseoppslag, stolte nominasjoner og priser, moteshow og fotoshoot’s. Jeg har møtt mange dyktige mennesker og fått mye støtte. Men, det har også vært hardt arbeid, lange kvelder og alt for mange flygende hatter og flygende baller. Uansett.... alt er verd det når jeg fremdeles får en sommerfugl-i-magen- følelse av å se en liten kid jeg ikke kjenner i et GULP plagg.

Familebedrift:
GULP er blitt til et lite team med et flott studio i Bergen. Vi er fremdeles tro mot utganspunktet. Vi er rocka, rampete og utradisjonell, og vi gjør opprør mot blonder og pastell. Med på laget har jeg - Dan Andersen. Han har med seg erfaring som designer fra Ogilvy i Sydney Australia og gründerånd fra design studioet Made in Bergen. Mie Sofie 5 år er også med og hun er selvutnevnt Post-it ansvarlig og legger fra seg meget viktige, men dog krypisk beskjeder over alt. Hun er også en ivrig modell for merkevaren med rampete og meget passende uttrykk. Lillebror Jonas elsker bodyene og tester produktkvaliteten i barnehagen. Therese Eide, fra Design By Eide, er vår uvurderlige agent og sisteledds produktutvikler. Og sist men ikke minst har vi kapret Pål Frønsdal som både forretningsutvikler og styremedlem.

Vi har også hentet inn flotte småinvestorer og fått både gode tilbakemeldinger og økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Vi er uendelig takknemlig for alt! 

Barneklær av høy kvalitet:
Målet er å lage unike klær av høy kvalitet som er produsert med god samvittighet.
Vi ønsker å utfordre det stereotypiske markedet og være et alternativ til det etablerte tankesettet om at gutter er blå og jenter er rosa. 

 

Linn Therese Nordland
Tobarnsmor & Gulp gründer.